Stoffel Vandoorne teki vihdoin kisakuljettajasopimuksen McLarenin kanssa. Jenson Button astuu ensi kaudella syrjään McLarenin kisakuljettajan paikalta ja Vandoorne ottaa hänen paikkansa (lue uutinen).

Mercedes-pomon ja Vandoornen taustavaikuttajana toimivan Toto Wolffin mukaan nuorien kuljettajien esiinmarssi tuo lisämaustetta Formula ykkösiin.

– Mielestäni elämme mielenkiintoisia aikoja. Valitimme aiemmin siitä, että sarjassa oli liikaa maksukuljettajia. Oikein tai väärin, he eivät olleet yhtään huonoja. Nyt meillä on nousemassa todella mielenkiintoinen sukupolvi, Wolff sanoi motorsport.comin mukaan viitaten maksukuljettajilla sellaisiin kuskeihin, jotka toivat suuria sponsorirahoja talleille.

Tällä kaudella F1:ssä on nähty useita nuoria ja lupaavia kuljettajia kuten Pascal Wehrlein, Esteban Ocon ja kirkkaimpana tähtenä Max Verstappen. Wolffin mukaan 24-vuotias Vandoorne ei häviä kollegoilleen yhtään vertailussa.

– Vandoorne on poikkeuksellinen. Se tapa, jolla hän voitti Gp2-luokan viime vuonna, oli yksi dominoivimmista, mitä GP2-luokassa on nähty, Wolff ylisti.

Nuoret kuljettajat ovat nousseet F1-sarjaan puhtaasti meriittiensä ansiosta.

– Se on hienoa. Ehkä me todistamme tällä hetkellä sukupolven vaihdosta. Osalla näistä kuljettajista on potentiaalia nousta supertähteyteen, Wolff sanoi.