© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton toivoo kovaa haastetta Ferrarilta: ”Se ei olisi huono asia”

Lewis Hamilton sanoo, että Mercedeksen kuljettajat olisivat hyvin tyytyväisiä, jos Singaporen GP:stä tulisi tiukka taistelu muiden tiimin kanssa.

Nico Rosberg on voittanut kaksi edellistä kilpailua. Hamilton oli Belgiassa kolmas, vaikka joutui lähtemään takarivistä. Monzassa hän epäonnistui startissa, mutta nousi kakkoseksi.

Yllättäen Mercedes oli juuri Singaporessa vuosi sitten isoissa vaikeuksissa. Aika-ajossa ei päästy kolmen joukkoon, kuten ei kilpailussakaan, jota hallitsivat Ferrari ja Red Bull. Hamiltonin mukaan muiden tallien haaste olisi heille vain hyväksi.

– Viime vuonna meillä oli täällä tosi vaikeaa, voimme vain toivoa, ettei nyt tule samanlaista viikonloppua.

– Jos Ferrari on jälleen nopeampi ja kilpailukykyisempi, ei se ole silti välttämättä huono asia. Totta kai haluamme Nicon kanssa olla edellä ja tehdä heihin eroa. Kuten joka kilpailussa, haluamme ottaa tiiminä kaksoisvoiton, Hamilton sanoo F1i.comille.

Mercedeksellä on analysoitu tarkkaan, miksi Hamiltonin startti Monzassa meni pieleen.

– Emme koskaan lakkaa oppimasta ja parantamasta asioita. Monzasta opimme jälleen paljon. Meillä on ollut kytkimen kanssa ongelmia tällä kaudella. Sen kanssa on tehty paljon töitä, mutta kytkintä ei muuteta tuosta vain, se ei ole niitä asioita, jonka voi vaihtaa joka kisaan.

– Olemme saaneet asiaan parannuksia, mutta edelleen lähdöt ovat liian epävarmoja. Harjoittelemme niitä viikoittain, mutta vieläkään emme ole saaneet niihin sellaista tasaista varmuutta, Hamilton sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!