© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton paljastaa: ”Rasismi ja koulukiusaaminen tekivät minusta vahvan”

Maailmanmestari Lewis Hamilton kertoo joutuneensa kouluaikoinaan Stevenagessa jatkuvan rasismin ja koulukiusaamisen uhriksi.

– Siellä missä kasvoin, koin jatkuvaa rasismia ja kiusaamista. Mutta se teki minusta vain vahvemman ja rohkeamman, Hamilton paljastaa Complex-lehdessä.

– Ne ovat kuin taisteluarpia. Kun pääset niistä yli, olet vahvempi. Isäni sanoi aina: ”Mene sinä mieluummin radalle ja anna tulosten puhua puolestasi. Ei sinun tarvitse sanoa niille ihmisille yhtään mitään.” Ja niin aina teinkin.

– Mutta ei se helppoa ollut, kun lapset huutelivat minulle ja opettajat sanoivat, ettei minusta koskaan mitään kilpa-autoilijaa tule, etkä koskaan saavuta mitään, Hamilton kertoo.

Sama meno jatkui karting-reissuilla.

– Meitä katsottiin tosi pitkään, koska kaikilla muilla oli parhaat autot ja vehkeet, meillä ei ollut. Kaikki ihmettelivät, mitä hemmettiä me siellä teimme, olimme ainoat tummaihoiset ihmiset radalla.

– Ja niin kävi joka ikinen viikonloppu.

Hamilton oli jo päättänyt, ettei koskaan puhuisi näistä asioista ääneen, mutta päätti viimein tarttua kipeään, mutta tärkeään aiheeseen.

– Haluan nyt puhua asioista oikeilla nimillä ja oikeista syistä, Hamilton painotti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!