© Kuva: Getty Images

Kova arvio: ”Lewis Hamilton ja Ayrton Senna kaikkien aikojen nopeimmat F1-kuskit”

GP Update haastatteli Malesiassa uransa 300:nnen GP-kilpailunsa ajavaa Jenson Buttonia. Häneltä kysyttiin, kuka on ollut miehen pitkän 16-vuotisen uran kovin ja hankalin tallikaveri.

– Jos ajatellaan yleistä tunnelmaa tiimissä, niin Jacques Villeneuve ja Ralf Schumacher. Olin silloin nuori, eivätkä he pitäneet siitä, että poikanen tuli samaan tiimiin, Button sanoo.

– Jos ajatellaan vauhdillisesti, niin ilman muuta Lewis Hamilton. Hän saattoi vetää aika-ajossa sellaisen kierroksen, että ihmettelin vain, mistä hemmetistä hän tuon taikoi. Vastapainoksi hän oli välillä pitkiä aikoja aika pihalla, eikä onnistunut kovin usein kilpailuissa. Huikean lahjakkuuden näki, mutta silloin hän ei ollut vielä tarpeeksi kontrolloitu.

– Lewis on ehkä kaikkien aikojen nopein kuljettaja Ayrton Sennan kanssa, Button arvioi.

– Jos taas ajatellaan sellaista itsepäistä kokonaisvaltaisuutta, kovin on ollut Fernando Alonso. Hän on todella älykäs ja tietää todellakin, miten saa haluamansa. Kilpailutilanteessa hän on äärimmäisen kova. Oli hän sitten edelläsi tai takanasi, tuntuu, että hän on aina siellä. Hänestä ei vain pääse eroon.

– Minulla on ollut upeita tallikavereita, Lewis on ollut nopein, mutta Fernando täydellisin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!