© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen: ”Olisimme voineet tehdä asioita paremmin”

Kimi Räikkönen ei syytä Ferrarin taktiikkaa Singaporessa, vaikka se ei ihan putkeen mennytkään. Räikkösen mielestä jälkiviisaus aina kovin helppoa.

Räikkönen ajoi kolmantena Singaporessa Lewis Hamiltonin edellä. Hamilton haki tuoreet renkaat, Räikkönen kutsuttiin kierrosta myöhemmin varikolle. Taktiikka ei onnistunut, Hamilton ohitti ja ajoi podiumille.

Kilpailun jälkeen Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene puolusti taktiikkaa, kun taas Räikkönen oli sitä mieltä, että olisi pystynyt ajamaan renkaillaan kisan loppuun asti. Räikkönen ei kuitenkaan enää muistele menneitä.

– Kaikki me teemme parhaamme, mutta joskus virheitä sattuu. Joskus minulle, joskus tiimille, Räikkönen sanoo F1i.comille.

– Me teemme töitä aina tiiminä. Kun joku menee pieleen, yritämme kaikki oppia siitä ja välttää virheitä jatkossa. Kun jotakin ikävää sattuu, se koskee koko tiimiin ihan samalla tavalla kuin minuun.

Räikkösen mielestä ei ole lainkaan varmaa, olisiko hän pystynyt kuluneilla renkailla pitämään Hamiltonin takanaan Singaporessa.

– On aina helppo sanoa jälkikäteen asioita, mutta ei kukaan tiedä, olisiko se onnistunut. Voi hyvin olla, että Hamilton olisi joka tapauksessa tavoittanut minut.

– Eri asia on, olisiko hän pystynyt ohittamaan. Olisimme toki voineet tehdä asioita paremmin, mutta tämä on osa oppimisprosessia. Niin se vain joskus menee, Räikkönen sanaili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!