© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen kertoo miksi on nyt parempi kuin Vettel

Kimi Räikkönen kertoo, miksi hän on pystynyt tällä kaudella ajamaan monesti jopa paremmin kuin tallikaverinsa Sebastian Vettel. Vielä viime kaudella ero oli valtava saksalaisen hyväksi.

Räikkönen on tällä hetkellä MM-pisteissä seitsemän jäljessä Vetteliä. Vuosi sitten samaan aikaan ero oli musertavat 99 pistettä.

Nyt Räikkönen on ollut jopa viidessä viimeisessä aika-ajossa kolmesti parempi kuin tallikaverinsa.

– Kyse on monista pienistä asioista. Jos yksikin pieni asia ei toimi, se vaikuttaa heti siihen, pystynkö ajamaan nopean kierroksen vai en, Räikkönen sanoo ESPN:n mukaan.

– Olemme löytäneet tiimin kanssa yhteisen sävelen ja monta sellaista pientä yksityiskohtaa, jotka olemme nyt saaneet kuntoon. Tällä kaudella asiat ovat menneet paljon paremmin monessakin suhteessa.

On spekuloitu paljon sillä, että Ferrarin tämän vuoden auto sopii paljon paremmin Räikkösen ajotyylille kuin edellinen versio.

– Auton etupää on toiminut paremmin. Ajaminen tuntuu ihan OK:lta. Silti tiedän, että meillä on vielä monta pientä yksityiskohtaa, joissa voimme parantaa. Uskon että ne korjaamalla tunnen oloni vielä mukavammaksi autossa, kun tiedän tarkkaan, kuinka se käyttäytyy.

– Mutta korostan, ettei ole vain yhtä asiaa, minkä vuoksi olen pystynyt parantamaan. Asiaan vaikuttavia yksityiskohtia on paljon.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!