Italian GP starttaa tänään Suomen aikaa kello 15. Kisa ajetaan legendaarisella Monzan radalla. Ennakkoon Ferrarin kotikisasta on tulossa Mercedesten juhlaa.

Lewis Hamilton ja Nico Rosberg starttaavat kisaan eturivistä. Mercedekset ovat olleet koko viikonlopun ajan ylivoimaisia. Viimeiset kuusi Monzan kilpailua on voitettu paalupaikalta, ja ilman yllätyksiä Hamilton on vahvoilla tänä vuonna jatkamaan tuota perinnettä.

Mercedesten ainoa uhkakuva on startti, sillä molemmat Mersu-kuljettajat lähtevät pehmeillä renkailla kisaan, kun muut kärkitallit lähtevät kisaan superpehmeillä.

Mercedesten takana käydään jo huomattavasti tiukempaa taistoa palkintopallin kolmannesta sijasta. Ferrarit lähtevät kisaan toisesta rivistä, Sebastian Vettel kolmannesta ja Kimi Räikkönen neljännestä ruudusta.

Williamsin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ajoi vahvan aika-ajon, ja hänellä on hyvä mahdollisuus ryöstää palkintopallisijoitus Ferrarien nenän edestä. Bottas kertoi eilen, että varsinkin pidemmät vedot ovat tuntuneet viikonlopun aikana hyvältä, joka lupaa hyvää kisaan (lue uutinen).

Red Bullien vauhti ei ole säväyttänyt Italiassa, mutta kisassa Daniel Ricciardo ja Max Verstappen tulevat varmasti taistelemaan Bottaksen ja Ferrareiden kanssa tasaisesti sijoista 3-8.

Haas-tallin Romain Grosjean oli aika-ajoissa 12., mutta starttaa kisaan vasta 17. ruudusta saatuaan vaihdelaatikon vaihdosta rangaistuksen.

Italian GP:n lähtöjärjestys:

1. Lewis Hamilton, Mercedes
2. Nico Rosberg, Mercedes
3. Sebastian Vettel, Ferrari
4. Kimi Räikkönen, Ferrari
5. Valtteri Bottas, Williams
6. Daniel Ricciardo, Red Bull
7. Max Verstappen, Red Bull
8. Sergio Perez, Force India
9. Nico Hülkenberg, Force India
10. Esteban Gutierrez, Haas
11. Felipe Massa, Williams
12. Fernando Alonso, McLaren
13. Pascal Wehrlein, Manor
14. Jenson Button, McLaren
15. Carlos Sainz, Toro Rosso
16. Daniil Kvjat, Toro Rosso
17. Romain Grosjean, Haas
18. Felipe Nasr, Sauber
19. Marcus Ericsson, Sauber
20. Jolyon Palmer, Renault
21. Kevin Magnussen, Renault
22. Esteban Ocon, Manor