© Kuva: Getty Images

Hamiltonilla mahdollisuus häkellyttävään tilastoon – rikkoutuuko hirmuraja?

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on paitsi erinomainen kisakuljettaja, myös ilmiömäinen onnistuja aika-ajoissa. Brittikuski on saalistanut urallaan peräti 56 paalupaikkaa 181 yrityksestään. Paaluprosentti on häikäisevä 31%.

Paalujen lisäksi myös kakkosruudun lähtöpaikkoja on kertynyt Mercedes-kuljettajalle iso liuta, tarkalleen 99 kappaletta. Mikäli Hamilton sijoittuu siis tänään kello 16 starttaavissa aika-ajoissa kahden parhaan joukkoon, saa hän täyteen pyöreän satalukeman. Eturivien määrässä hänen edellään on vain suuri ja mahtava Michael Schumacher, joka ajoi itsensä urallaan eturiviin kaikkiaan kunnioitettavat 116 kertaa.

Mercedes-tallin vauhdin tuntien hienoin rajapyykin puhkaisemista odotellessa ei kannata henkeään pidätellä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.