© Kuva: Getty Images

FIA tutkii vaaratilanteen tarkkaan – Toto Wolff: ”Viime vuoden kaveri oli kännissä”

Singaporen GP:ssä nähtiin hurjannäköinen vaaratilanne, kun ratavirkailija vaelsi vielä radalla, kun autot kiihdyttivät täyteen vauhtiin turva-auton poistuttua radalta.

Ratavirkailija ehti kuin ehtikin pois autojen alta, mutta ensimmäisenä mutkaan tullut Nico Rosberg sanoi, että hän joutui ajamaan hieman varovaisemmin.

FIA kertoi motorsport.comille, että se suhtautuu tilanteeseen äärimmäisen vakavasti ja aikoo selvittää tilanteen perinpohjin. Jostain syystä, joka tullaan selvittämään, ratavirkailija ei ollut saanut tietoa vielä siitä, että turva-auto aikoi poistua radalta.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff pelästyi tilannetta. Samankaltainen tapahtuma nähtiin vuosi sitten, kun katsoja eksyi radalle ja aiheutti turva-auton tulemisen radalle.

– Wou! Viime vuoden kaveri oli vähintäänkin kännissä. En usko, että tällä kaverilla oli kovin kivaa siellä, Wolff sanoi.

– Se oli todella vaarallinen tilanne, mutta täytyy antaa pisteet siitä kisajärjestäjille, että kisa jatkui nopeasti, eikä turva-auton takana vietetty ikuisuuksia. Tämmöistä voi tapahtua, ja olen todella onnellinen, ettei kenellekään käynyt kuinkaan, Wolff jatkoi.

Lähde: motorsport.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!