© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso uhoaa: ”MM-pisteille rangaistuksesta huolimatta!”

McLarenin Fernando Alonso saa uuden moottorin Malesian GP-viikonloppuun, mutta samalla se tietää 30 lähtöruudun rangaistusta, koska moottori on jo kauden yhdeksäs.

Jenson Button ei päivitettyä versiota ainakaan tässä vaiheessa saa.

– Olen valmis ottamaan rangaistuksen. Meillä oli suunnitelmissa ottaa tämä moottori käyttöön jo alun perinkin. Valitettavasti ensimmäinen hajosi jo Australian avauskilpailussa, joten olin jo kauden toisessa kilpailussa kakkosmoottorilla, Alonso sanoo F1i.comille.

Jos Spassa Alonso sai samasta syystä 60 lähtöruudun rangaistuksen.

– Olen tiennyt koko ajan, että näitä rangaistuksia tulee. Spa oli ratana paras paikkaa ottaa rangaistus ja Malesia on mielestämme toiseksi paras, sillä siellä säätila usein tekee kilpailun muutenkin yllätykselliseksi. Malesian jälkeen ajetaan kotikisamme Japanissa, joten haluamme lähteä sinne luotettavalla moottorilla, Alonso selvittää.

– Lähdin Spassakin viimeisenä, mutta olin välillä jo neljäntenä, joten kaikki on mahdollista nytkin. Lähden optimistisena viikonloppuun hakemaan MM-pisteitä. Vaikka starttaan viimeisenä, uskon nousevani sieltä nopeasti ylöspäin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!