© Kuva: Getty Images

F1-superlupaus paljastaa pelkonsa: ”Pelkäsin F1-urani olevan ohitse jo ennen kuin se ehti alkamaan”

McLarenin superlupaus Stoffel Vandoorne myöntää olevansa helpottunut saadessaan paikan brittitallin kilpakuljettajana ensi kaudeksi. GP2-sarjan mestaruuden ylivoimaisesti viime vuonna napannut Vandoorne kertoo motorsport.comille pelänneensä tämän olleen hänen viimeinen oljenkortensa kuninkuusluokkaan.

McLarenilla on ollut viime vuodet ongelmia saada kuljettajareservinsä istutettua autoihinsa. Vandoorne jäi vielä tällä tallin reservikuskiksi Fernando Alonson ja Jenson Buttonin taakse, ja tulevankin kauden osalta belgialaisen osoite näytti pitkään epäselvältä. Vandoorne myöntää motorsport.comille tunteneensa ajan loppuvan kesken F1-haaveiden suhteen.

– Muistan, kuinka jo viime vuonna puhuttiin minun saavan paikan tallista kaudeksi 2016. Kun niin ei sitten käynytkään, niin se oli totta kai suuri pettymys, Vandoorne muistelee.

– Tiesin jo tuolloin, että minulle täytyy aueta paikka kaudeksi 2017, tai sitten F1-urani olisi haudattu. Kuljettaja ei voi jäädä ikuisuuksiin asti vain odottelemaan vuoroaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!