© Kuva: Getty Images

F1-sarjan sylkykuppi avautuu rankasta kaudestaan: ”Paineet kertyivät niskaan”

Daniil Kvjat haluaisi varmasti unohtaa jo tämän kauden. Red Bull-kuljettajana kauden aloittanut venäläinen joutui myrskyn silmään hänen kolaroituaan kotikilpailussa Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa.

Alennus Toro Rossolle murskasi Kvjatin henkisesti. Samalla kun paikkaaja Max Verstappen ajoi voittoon ensimmäisessä kilpailussaan härkätallissa, on Kvjat jäänyt jopa uudessakin tallissa tallikaverinsa Carlos Sainz jr:n polkemaksi. Kvjat on saanut uudessa tallissaan kasaan vain kaksi pistettä Sainzin 26 vastaan.

Kvjat on saanut osakseen hurjasti painetta sekä Red Bull -organisaation sisältä että median kautta. Venäläisen alavireisen kauden on ennustettu päättyvän jopa kesken kauden. Kaikki negatiiviset puheet ovat vaikuttaneet, Kvjat myöntää Autosportille. Ennen kesätauolle siirtymistä alakuloinen kuljettaja manasi tulevaisuuden olevan synkkä vaille pilkahdustakaan paremmasta.

– Minun täytyi koota itseni tauolla. Paineet kertyivät niskaani kauden mittaan. Kaikki se stressi, ajatukset ja paineet ottivat vallan minusta. Onnistuin kuitenkin vapautumaan niistä, Kvjat toteaa.

Kvjatin paikka edes loppukaudeksi on silti kaikkea muuta kuin varma. Seuraava Red Bull -juniori Pierre Gasley johtaa GP2-sarjaa, ja hänen on jo huhuiltu ottavan venäläisen paikan kuninkuusluokassa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!