© Kuva: Getty Images

F1-kuskilta uhkavaatimus: ”Minulla on yksi viikko aikaa”

Force Indialla tällä hetkellä kisaavalta Sergio Pereziltä alkaa loppua kärsivällisyys. Meksikolaiskuljettaja patistaa päättäjiä laittamaan hänen sopimusasiansa kuntoon pikaisella aikataululla, tai hän saattaa jättää kokonaan F1-sarjan.

Perezin sopimustilanne on kimurantti. Hänen ilmoitettiin sopineen jatkosta Force Indialla jo Monzan GP:n alla, vain jotta puheet voitiin pikaisesti perua. Meksikolaista ollaan oltu viemässä myös Renault’lle, mutta nyt sekin ovi näyttäisi olevan suljettu. Varikolla Perezin jatkoa Force Indialla pidetään varmana, mutta virallista vahvistusta ei olla saatu.

Myös Pereziä jatkuva epävarmuus kalvaa.

– Ensi viikko on kannaltani tärkeä. Minulla on yksi viikko aikaa saada varmuus F1-jatkoni suhteen, tai muussa tapauksessa alan katsoa myös mahdollisuuksia sarjan ulkopuolelta, Perez toteaa Autosportille.

Perezillä on takanaan paljon oman maan sponsoritukea, joten myös rahavirrat ohjaavat nopean meksikolaisen uraa.

– Tilanteeni on monimutkainen, sillä myös tukijoideni toiveet tulee ottaa huomioon. Toivottavasti sopimuksia lyötäsiin lukkoon mahdollisimman nopeasti. Totta kai haluan jatkaa F1-sarjassa, mutta aikaa ei ole loputtomasti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!