© Kuva: Getty Images

F1-kuskille käymässä kylmät – jäämässä jälleen ilman sopimusta

Kevin Magnussen saattaa jäädä nuolemaan näppejään ensi kauden tallipaikkoja jaettaessa, pelkäävät tanskalaislehdet.

Renault’lla tällä kaudella kisaava tanskalainen on yhä ilman sopimusta ensi kaudeksi, eivätkä asiat ole nytkähtäneet miehen kannalta odotetulla tavalla. F1todayn tietojen mukaan ranskalaismerkillä on optio-oikeus kuljettajaansa syyskuun viimeiseen päivään saakka, mutta merkillä ei ole vielä mitään aikeita täyttää optiota määräaikaan mennessä.

Tanskan F1-lähetyksien kommentaattorin Jens Hansenin mukaan tallilla ei ole tällä hetkellä mitään kiirettä lyödä kuljettajapalettiaan lukkoon.

– Tallin ykkösprioriteettina on saada rekrytoitua talliin osavaa henkilökuntaa, jotta tehdastallin jälleenrakennusvaihe saisi tuulta purjeisiinsa. Lisäksi tallin täytyy keskittyä rakentamaan ensi kaudeksi huomattavasti nykyistä kilpailukykyisempi auto. Kuljettajaongelmat tulevat vasta sen jälkeen, Hansen toteaa.

Magnussen on tuonut Renault’n kauden ainoat pisteet Sotshin GP:n kuudennella sijallaan. Hansenin mielestä häneltä olisi kuitenkin ollut syytä odottaa enemmän.

– Olen varma, että mikäli Kevin olisi pystynyt ajamaan muutaman vastaavanlaisen suorituksen, olisi hänen hänellä jo sopimus taskussaan.

Magnussenin toistaiseksi lyhyt F1-ura on sisältänyt vastoinkäymisen toisensa perään. McLarenilla kaudella 2014 debytoinut tanskalainen jäi kauden päätteeksi ilman kilpakuljettajan paikkaa, kun McLaren päätti alentaa hänet reservikuljettajakseen. Viime vuoden päätteeksi McLaren sivuutti toisen polven F1-kuljettajan tylysti ulos palkkalistoiltaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!