© Kuva: Getty Images

F1-kuski pelkää pitkää kuivaa kautta: ”Viimeinen mahdollisuutemme pisteille”

Toro Rosson Carlos Sainz jr. pelkää tulevan viikonlopun Singaporen GP:n olevan hänen tallinsa loppukauden ainoa kunnollinen mahdollisuus päästä pisteille.

Sainz, kuten koko talli, aloitti kauden vahvasti, mutta Red Bullin sisartalli on jäänyt sen jälkeen kehitystyössä muiden tallien jalkoihin. Suorituskykyä rasittaa myös tallin käyttämä Ferrarin viime kauden voimanlähde, joka häviää suorituskyvyssä muille. Talli on valahtanut valmistajien sarjassa seitsemänneksi.

Red Bullin tapaan Toro Rosson auton runko on hyvä, mutta kesken kauden esitelty päivityspaketti on aiheuttanut tallille ongelmia. Espanjalaiskuljettajan mukaan talli yrittää kuumeisesti selvittää, mistä vauhdinpuute johtuu.

– Singaporessa meidän täytyy lyödä autoon oikeat säädöt ja toivoa, että se tuottaa tulosta. Mikäli se ei toimi, niin sitten olen huolissani, Sainz toteaa Autosportille.

– Jos emme löydä syytä heikkoon suorituskykyymme, emme tule nousemaan enää tällä kaudella. Singapore voikin olla meidän viimeinen tilaisuus kerätä pisteitä enää tällä kaudella.

Mikäli Sainz on oikeassa, tulee Toro Rosson loppukaudesta pitkä. Kaudesta on vielä jäljellä seitsemän osakilpailua.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!