© Kuva: Getty Images

F1-kuski hämmästyi Pokemon Go:n suosiota: ”Formuloiden pitäisi olla mielenkiintoisempaa”

McLaren-kuljettaja Jenson Button toivoo sarjan uusien omistajien kehittävän lajia enemmän nuoria faneja vetoavaan suuntaan. Hän näkee sarjalla olevan paljon opittavaa tämän kesän kansainvälisestä hittipelistä Pokemon Gosta.

Liberty Media osti F1-sarjan oikeudet viime viikolla (uutinen). Amerikkalaisomistukseen siirtyneen sarjan uudet omistajat ovat luvanneet kehittää sarjasta jopa aiempaa houkuttelevamman ja kiinnostavamman. Buttonin mielestä näin tuleekin toimia, sillä nykymuotoinen sarja ei kiinnosta juuri muita kuin moottoriurheilifaneja.

– Ottaen huomioon, että lähtöruudussa on 18-vuotias kuljettaja, sarja kiinnostaa huolestuttavan vähän saman ikäisiä. Katsojakeski-ikä taitaa olla jossain 30-40 vuoden välissä, ja tämä asia täytyisi muuttaa. Tarvitsemme uuden sukupolven katsojia, Button toteaa Autosportille.

Buttonin mielestä sarjassa olisi paljonkin nuoria kiinnostavia elementtejä, kuten teknologiaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Nämä ominaisuudet täytyisi kuitenkin myydä katsojille, joille laji ei ole tuttu.

Button otti pointtiensa tueksi kuvaamansa videon singaporelaisesta ostoskeskuksesta, jossa iso väkijoukko vaelsi vain yhden tuotteen takia.

– Kaikki nämä ihmiset ovat koukuttuneet yhdestä asiasta: Pokemoista. Pelaajia oli ainakin pari tuhatta, vain sen takia koska paikalla oli yksi pokemon napattavaksi. En itse tajua koko viehätystä. Voiko siinä voittaa jotain? Saako siitä palkintoja tai edes sukaalta? Pointtini on siis, että täytyyhän F1-sarjan olla mielenkiintoisempaa kuin tuollainen? Ainakin niin pitäisi olla, Button päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!