© Kuva: Getty Images

F1-kuski ei osaa väistää kierroksella ohituksissa – sai jälleen satikutia

Haasin Esteban Gutierrezista on tullut tänä vuonna muiden tallien painajainen. Meksikolaiskuljettaja ei varmastikaan ole kuitenkaan halunnut saada tämänkaltaista mainetta F1-radoilla.

Gutierrez on osoittaunut kauden mittaan olevansa äärimmäisen rasittava kierroksella ohitettava. Kärkinimistä Lewis Hamilton ja Daniel Ricciardo ovat antaneet mielipiteensä kuulua ja brittikuskin tapauksessa jopa näkyä. Gutierrez on saanut niskuroinnistaaan sinisiä lippuja kohtaan jopa rangaistuksia.

Singaporessa valittajien kerhoon liittyi Mercedes-pomo Toto Wolff, joka koki Gutierrezin hidastelun kärkimies Nico Rosbergin edessä meinanneen koitua saksalaistallille kohtalokkaaksi viimeisen kierroksen voittotaistelussa.

– Nico ajautui pieneen ruuhkatilanteeseen kierroksella ohitettavien Gutierrezin ja Felipe Massan kanssa. Ainakin Gutierrez tekee tilanteesta samanlaisen kaikille: hän ei päästä ketään ohitse, Wolff näpäytti Autosportin mukaan.

Wolff oli kaikkea muuta kuin mielissään meksikolaisen ajotavasta.

– Muut taistelevat voitosta, ja sitten aina yksi ja sama kaveri ilmestyy köröttelemään eteen vähät välittämästä kärkiautoista. Huusimme sunnuntain kilpailussa radiossa Charlielle (Whiting, FIA-pomo) asiasta. Massa päästi kärkiautot hienosti edelleen, mutta Esteban, joka on kyllä mukava poika, jatkoi matkaansa nauttien uudesta etumatkastaan Felipeen.

Gutierrezin pomo, tallipäällikkö Günther Steiner puolusti kuitenkin suojattiaan.

– Estebanista on tullut yleinen nyrkkeilysäkki.

Tallipaikastaan taisteleva Gutierrez ei ole saavuttanut tällä kaudella vielä yhtäkään MM-pistettä.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!