© Kuva: Getty Images

F1-konkarilta varoituksen sanoja hänet korvanneelle tulokkaalle

McLarenin kilpakuljettajan paikalle Stoffel Vandoornelle ensi kaudeksi tilaa antava Jenson Button ohjeistaa nuorta belgialaista tekemään tulosta välittömästi, tai muuten edessä voi olla myrskyinen debyyttikausi.

GP2-sarjan mestaruuden ylivoimaisesti viime kaudella napannut Vandoorne on ollut sarjan kuumimpia tulevaisuudenlupauksia jo pari kautta. Kokenut Button haluaakin prepata manttelinperijäänsä, jotta tämä saisi ulosmitattua kaiken potentiaalinsa.

– Stoffel on saavuttanut jo nyt urallaan paljon, mutta useimmat McLaren-kuljettajat ovat meritoituneita heidän liittyessään brittitalliin. Hänen täytyy oppia nopeasti, minkä lisäksi paineet ovat valtavat McLarenin historian ja menestyksen vuoksi. Eikä tilannetta helpota sekään, että tallikaverina on kivenkova Fernando Alonso, Button toteaa f1i.comille.

Button toivoo Vandoornen vastaavan odotuksiin. Britin mukaan pärjääminen ensi vuonna varmistaisi hänelle pitkän ja menestyksekkään uran sarjassa.

– Hänen onnekseen hyppäys kilpakuljettajaksi ei tapahdu tyhjästä. Hän on ollut mukana tallin toiminnassa jo vuodesta 2013, ja viimeiset kaudet hän on imenyt tiiviisti oppia minusta ja Fernandosta. Hän on siis oppinut valtavasti kaikesta muusta paitsi ajamisesta, Button luottaa.

Ajotuntumaansa Vandoorne on pitänyt tänä vuonna yllä Japanin kovatasoisessa Super Formula -sarjassa. Belgialainen teki myös GP-debyyttinsä keväällä Bahrainissa, jossa hän korvasi loukkaantuneen Alonson. Vandoorne ajoi sensaatiomaisesti heti ensimmäisessä kilpailussaan pisteille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!