© Kuva: Getty Images

F1-kalenteri 2017 julkaistiin – kolme kisaa vielä epävarmoja

Kaudella 2017 on tarkoitus ajaa 21 GP-kilpailua Formula ykkösten MM-sarjassa. Kolme kilpailuista on kuitenkin yhä epävarmoja ja FIA on antanut nille ehdollisen statuksen tässä vaiheessa.

Kyseiset kilpailut ovat Montreal, Hockenheim ja Sao Paulo. Kalenterissa yllättää myös se, että Bakun GP ajetaan samana viikonloppuna kuin Le Mansin 24 tunnin ajo.

Montrealin ehdollisuus johtuu siitä, ettei Bernie Ecclestone ole ollut tyytyväinen aikaisempien kilpailujen järjestelyihin.

– Emme ole lainkaan huolissamme kilpailun puolesta, tämä on ihan normaali toimintatapa, sanoo Kanadan GP:n edustaja Sandrine Garneau-Bel, La Pressen mukaan.

– Olemme tehneet jo kauan töitä ensi kauden kilpailua varten. Pyysimme päivämääräksi 11.6. ja myös saimme sen.

Kilpailun liput eivät ole kuitenkaan vielä myynnissä.

Hockenheimin kanssa neuvottelut ovat käynnissä. Sao Paulon ylle varjon heittää se, että rata on tarkoitus uudistaa ensi kaudeksi, mutta aikatauluista ei ole vielä tietoa.

– Meillä on voimassa oleva sopimus kauteen 2020 asti ja olemme noudattaneet sitä erittäin tarkasti tähänkin asti. Siksi olemme hiukan yllättyneitä tästä statuksesta, Interlagosin kilpailun järjestäjät tiedottivat.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!