© Kuva: Getty Images

Ensi kauden F1-tulokkaalla kovat tavoitteet: ”Jos haluaa olla mestari”

McLaren ilmoitti, että ensi kaudella tallin kisakuljettajina ajavat Fernando Alonso ja uusi tulokas Stoffel Vandoorne. 24-vuotias belgialaiskuski on asettanut itselleen kovat tavoitteet ensi kaudelle.

Vandoorne sai tuntumaa F1-kisamaailmaan, kun hän paikkasi Alonsoa Bahrainin GP:ssä alkukaudella. Vandoorne ajoi debyytissään hienosti pisteille ollen kymmenes. Ensi kaudella Vandoorne haluaa olla kaksinkertaista maailmanmestaritallikaveriaan parempi.

– Näen sen vahvuutena, että pääsen debytoimaan hänen vierellään, Vandoorne totesi belgialaiselle Sporzalle.

– Alonso on kaksinkertainen maailmanmestari ja häntä pidetään yhtenä parhaista kuskeista F1:ssä. Jos pystyn osoittamaan olevani parempi kuin hän, se on hyväksi uralleni, Vandoorne selitti.

Vandoorne voi joutua kovaan paikkaan veteraanikuljettaja Alonson kanssa, sillä muistamme kuinka kovaa kilpailu oli McLarenilla vuonna 2007, kun Lewis Hamilton tuli tulokaskuljettajana Alonson rinnalle.

Alonso vitsailikin aiemmin, ettei Vandoornesta tule hänelle ongelmia, kun hän ei ole brittikuljettaja. Voi silti hyvin olla, että ensi kaudella nähdään kuumaverisiä taisteluja McLaren-kuljettajien välillä.

– Nyt on enemmän paineita, mutta jos haluat olla mestari, se pitää vain kestää, Vandoorne totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.