© Kuva: Getty Images

Daniil Kvjat pahimmasta kauhuskenaariosta: ”Ei minulla ole mitään varasuunnitelmaa”

Toro Rossolla hiukan löysässä hirressä roikkuva Daniil Kvjat myöntää, ettei hänellä ole uralleen mitään B-suunnitelmaa, jos F1-paikkaa ei jatkossa irtoa.

Kvjatin ura on ollut nopealiikkeinen: hän nousi nuorena Toro Rossolle, nopeasti Red Bullille ja palasi vielä nopeammin takaisin Toro Rossolle.

Huhut voimistuvat koko ajan siitä, ettei Kvjat jatkaisi enää 2017 Red Bullin leveiden siipien suojassa. Helmut Markon tiedetään haluavan antaa näyttöpaikan GP2-kuljettaja Pierre Gaslylle. Jos niin käy, on Kvjat ulkona.

– Voin vain tehdä oman työni mahdollisimman hyvin. En edes mieti mitään muuta. Mutta myönnetään, ettei minulla ole todellakaan mitään B-, C- tai D-suunnitelmaa uralleni, Kvjat myöstää Auto Motor und Sportille.

Singaporessa venäläinen viimein onnistui; hän oli yhdeksäs, kun tallikaveri Carlos Sainz vasta 14:s. Pisteet olivat hänelle ensimmäiset viiteen kilpailuun.

– Ennen kesätaukoa olin henkisesti loppu, mutta vihdoin se kaikki on takana. Sain etäisyyttä asioihin, käänsin uuden sivun ja päätin keskittyä vain tulevaisuuteen. Olen oppinut kauden aikana todella paljon ja uskon, että olen tullut paljon vahvemmaksi. Nyt pyrin vain tekemään kaikkeni Toro Rosson hyväksi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!