© Kuva: Getty Images

Daniel Ricciardo otti ilon irti Valtteri Bottaksen ohittamisesta: ”Olipas hauskaa”

Daniel Ricciardo sanoo olleensa täynnä intoa ohitettuaan Valtteri Bottaksen epätavallisella tyylillä Italian GP:ssä.

Red Bull-kuljettaja juhli ohjaamossaan syöksyttyään onnistuneesti Bottaksen sisäpuolelle Rettifilio-shikaanissa.

– Olin Valtterin takana pitkän aikaa kilpailun keskivaiheilla ja lähemmäs päästyäni renkaat alkoivat kärsiä, Ricciardo selittää.

– He ovat todella nopeita suorilla. En kertaakaan aiemmin päässyt lähemmäksi häntä kuin sillä kierroksella. Ja vaikka tulin aika kaukaa takaa ajattelin, että en ehkä pääse myöhemmin tämän lähemmäksi. Joten päätin sitten antaa mennä, miksipä ei?

– En halua sunnuntai-iltana joutua miettimään olisiko minun pitänyt tehdä jotain toisin, joten päätin kokeilla. Hän on todella reilu. Tiesin ettei hän käännä minuun ja aiheuta kolaria, Ricciardo kehui Bottasta.

– Näin hänen jo peittelevän vähäsen, joten tiesin hänen tiedostavan, että olen lähellä ja halusin yrittää sitä. En usko meidän osuneen toisiimme, joten luulen sen olleen täysin puhdas ohitus. Se oli hauskaa.

Ricciardo ei onnistunut venyttämään podium-putkeaan Monzassa ja hän myöntääkin, ettei tallilla tällä kertaa ollut mahdollisuuksia nousta korkeammalle.

– Varsinkin kun olet ajanut viime kisoissa paljon podiumille niin toivoisit pääseväsi sinne joka kilpailussa.

– Tiesimme realistisesti, että Ferrarilla on täällä meihin yliote. Sama päti Williamsiin ja Force Indiaan, joten viidenneksi sijoittuminen oli tavoitteemme. Emme yltäneet siihen eilen, joten olin tänään sitäkin päättäväisempi ja onnistuin, Ricciardo päätti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!