© Kuva: Getty Images

Button työllistymässä jo ensi kaudella? Alonso hämmentää soppaa: ”On muitakin asioita, mitä tehdä”

McLaren-kuljettaja Fernando Alonso on tällä kaudella useaan otteeseen esittänyt turhautumisensa niin tallin kilpailukykyyn kuin F1:n sääntöuudistuksiinkin. Alonson mukaan ensi kauden uudistukset ovat isossa roolissa espanjalaisen uran jatkon kannalta.

Alonson sopimus McLarenin kanssa kattaa ensi vuoden. Tallin toisena kuljettajan nähdään nykyinven varakuljettaja Stoffel Vandoorne. Nykyinen kakkoskuski Jenson Button jää tallin varakuljettajaksi. Varikolla on spekuloitu paljon sitä, että Buttonin rooli voi olla tallille todella tärkeä, jos Alonso päättääkin kesken kaiken lopettaa tai siirtyä toiseen talliin.

Alonso ei ole puheidensa perusteella tällä kaudella nauttinut ajamisesta täysin rinnoin.

– Nykyisin ei saa enää sitä ”wau”-fiilistä. Autot ovat enempi normaaleja, tylsiä. Nykyisin säästelemme renkaita, polttoainetta, ja se on vastoin kuljettajan vaistoa, jossa halutaan mennä äärirajoilla, Alonso sanoi motorsport.comin mukaan.

Ensi kaudella autoihin tulee suuria muutoksia ja kierrosajat nopeutuvat. Alonsolle ensi kausi on uran jatkon kannalta ratkaiseva.

– Ensi kaudella autot pitäisivät olle nopeampia. Jos F1 on ensi kaudellakin enempi säästämistä kuin hyökkäämistä, mietin omaa jatkoani, mutta en ole silti siirtymässä eläkkeelle. Minulla on muitakin asioita, mitä haluan tehdä, Alonso sanoi.

Puheet viittaavat siihen, että Buttonin kannattaa pitää itsensä kunnossa ensi kaudella, koska tulisieluinen espanjalainen saattaa tehdä hyvinkin pikaisesti päätöksensä uransa jatkosta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!