© Kuva: Getty Images

Bernie Ecclestone jatkaa F1-johdossa kolme vuotta

85-vuotias ikihonka Bernie Ecclestone jatkaa Formula ykkösten johdossa, vaikka Liberty Media Corporation tekikin tänään kaupat lajin markkinointioikeuksista.

Ecclestonen uskotiin saavan kalossia, mutta nyt hän jatkaakin samassa roolissa kuin tähänkin asti – Autosportin tietojen mukaan ainakin kolme vuotta. Tosin Ecclestone tulee toimimaan yhdessä hallituksen puheenjohtajan Chase Careyn kanssa.

Ecclestone on johtanut F1:tä jo 40 vuotta.

– On tosiaan tehty päätös, että jatkan F1-johtajana jatkossakin. Jatkan niiden asioiden tekemistä, mitä olen tehnyt tähänkin asti. Neuvottelen edelleen esimerkiksi TV-sopimuksista ja sopimuksista ratojen kanssa, Ecclestone sanoo Autosportille.

– On hyvä, että Chase tulee mukaan, uskon että voimme parantaa todella paljon esimerkiksi näkyvyyttämme sosiaalisessa mediassa. Minä en ole sitä kautta pystynyt kanavoimaan lisää rahaa lajille, Ecclestone myöntää.

Moni on jo ilmaissut huolensa siitä, amerikkalaistuuko F1 liiaksi uusien jenkkiomistajien myötä. Ecclestone näkee sen pelkästään positiivisena asiana.

– Me olemme olleet heikkoja Amerikassa, mutta Chase johtaa yhdysvaltalaista DirecTV:tä ja hänen hyvät suhteensa paikallisiin TV-kanaviin tulevat olemaan tärkeitä meille.

– Myös hänen laajat kontaktinsa amerikkalaisiin sponsoreihin, joiden kanssa hän on työskennellyt vuosikymmeniä, tulevat olemaan varmasti hyväksi Formula ykkösille, Ecclestone uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!