17-vuotias todella lähellä F1-sopimusta? – Lance Strollille myönnetään superlisenssi

Lance Stroll on askeleen lähempänä siirtymistä Felipe Massan korvaajaksi Williamsille. Nuorelle kanadalaiselle myönnettään superlisenssi Formula 1:siin tämän voitettua kahdesti Euroopan F3-sarjassa Nurburgringin radalla.

17-vuotias on tyrkyllä ensi kaudeksi F1-sarjaan ja toimii tällä hetkellä Williamsin kehitysohjelman kuljettajana. Lance, joka on miljonääri Lawrence Strollin poika, on tällä hetkellä F3-sarjan pistetaulukossa toisena kun kaksi kilpailua on enää ajamatta. Stroll ei voi enää pudota pistetaulukossa neljättä sijaa alemmaksi.

Neljäs sija riittää varmistamaan 20 pistettä, jotka Stroll tarvitsee superlisenssin saamiseksi. Strollilla on entuudestaan vuoden 2014 Italian F4-sarjan mestaruuden tuomat 12 pistettä, ja aiemman F3-kauden viidennen sijan tuomat 8 pistettä.

Stroll on täyttää myöhemmin tänä vuonna 18-vuotta, joka on myös edellytys superlisenssin saamiseksi. Stroll on todennäköisin mies korvaamaan Massan sillä hänen uskotaan tuovan mukanaan tallille useita miljoonia sponsorirahaa, joita Williams kipeästi tarvitsee nostaakseen tasoaan pettymysten täyteisen kauden jälkeen.

Tällä hetkellä Stroll ajaa Williamsin vanhalla autolla yksityistestejä ollakseen valmis mahdolliseen F1-pestiin kaudella 2017. Strollin isä rahoittaa testiohjelman, jossa on mukana muutama Williamsin F1-insinööri.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!