Toro Rosson Carlos Sainz uumoilee, että ensi kauden uusilla autoilla ajaminen tulee olemaan paljon raskaampaa ja vaikeampaa kuin mitä se on nyt.

Ensi kauden autot ja renkaat ovat leveämpiä ja lisääntyvän downforcen ansiosta mutkissa on enemmän pitoa ja vauhtia selkeästi enemmän.

– Kun miettii mutkavauhteja ja kierrosaikoja ensi kaudella, niin siitä tulee fyysinen haaste, kuljettajan kroppa joutuu äärirajoille kuten 2004-2005, Sainz arvelee Autosportilla.

– Jokainen kuljettaja pitää varmasti nopeammista autoista ja nopeammista mutkista, mutta luulen, että kaikki nuoremman sukupolven kuljettajat eivät tule sopeutumaan siihen yhtä hyvin.

– Itse olen luottavainen, koska olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Olen paljon vahvempi kuin ennen ja muutenkin parempi kuljettaja kuin viime kaudella.

Toro Rosso saa ensi kaudeksi moottorit Renaultilta, kun tällä kaudella se on ajanut Ferrarin viime kauden moottoreilla.

– Olen hyvin toiveikas. Meillä on varmasti hyvä kori ensi kaudella, ja jos Renault pystyy tarjoamaan yhtä hyvän moottorin, mitä sillä on tällä kaudella, uskon taistelevani joka kilpailussa ainakin sijoista 6-8, Sainz sanoo.