© Kuva: Getty Images

Ylistystä keränneelle teinisensaatiolle kuittailua ex-tallikaverilta: ”Kaikki on nyt avoimempaa”

Carlos Sainz jr sanoo Toro Rosson olevan yhtenäisempi tiimi Max Verstappenin Red Bullille siirtymisen jälkeen. Red Bull-pomo Helmut Marko sanoi aiemmin tänä vuonna, että yksi syy Verstappenin siirtoon oli ”huomattava levottomuus” Toro Rossolla.

Autosport kysyi Sainzilta onko tallin sisäinen dynamiikka muuttunut Daniil Kvjatin tultua mukaan.

– Ainoa asia mikä on muuttunut on se, että tunnen Daniilin paljon paremmin pienemmistä luokista, Sainz vastasi.

– Tiedän miten hän työskentelee ja toimii. Tunnemme toisemme täydellisesti. Maxin kanssa kyse minulle uudesta kaverista.

– Tallissa kaikki on nyt ehkä paljon avoimempaa. Kaikki ovat alkaneet tekemään enemmän töitä yhdessä. Olemme nyt yhtenäisempi tiimi. Ennen oli jakautuneempaa, joka on tietysti normaalia kun on kaksi vahvaa tallikaveria, Sainz analysoi.

Sainz, joka sanoo edelleen omaavansa hyvät välit Verstappeniin, myöntää hollantilaisen lähdön keventäneen tilanteen lämpötilaa. Hän kuitenkin sanoo ”nauttineensa” silloisesta tilanteesta.

– Kun tallissa on kaksi vahvaa kuljettajaa, silloin heidän välilleen syntyy aina hankausta. Ei niin ettenkö olisi pitänyt siitä. Meidän piti sopeutua siihen, mutta en nähnyt sitä mitenkään pahana tilanteena.

Sainz ei kuitenkaan usko Verstappenin lähdön olevan syy hänen parantuneeseen vireeseensä.

– Tiedän, että haluatte verrata niitä asioita, koska teoriassa hänen lähdettyään aloin tehdä tulosta. Se ei kuitenkaan rehellisesti sanottuna johtunut siitä, Sainz selitti.

– Jos Max olisi ajanut tallissa kymmenen viimeisintä kilpailua, se ei olisi juurikaan vaikuttanut siihen mitä olen saavuttanut viime aikoina. Viime aikoina minulle ei vain ole sattunut mitään ja olen osoittanut pystyväni ajamaan johdonmukaisesti, Sainz päättää.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!