© Kuva: Getty Images

Yksi taho tietää joka tallin kauden 2017 autonkehityksestä – muttei kerro muille

Kun säännöt muuttuvat kaudelle 2017, varjelevat F1-tiimit tarkasti omia salaisuuksiaan kilpailijoilta. On kuitenkin yksi taho, joka tietää koko ajan, missä kunkin tiimin kehitystyö kauden 2017 auton kohdalla etenee.

F1-tiimit ovat nimittäin informoineet Pirelliä tarkasti ensi kauden autojensa kehityksestä. Sillä on suuri merkitys Pirellin ensi kaudelle tuomiin uusiin renkaisiin.

Ferrari ja Red Bull ovat jos testanneet tällä viikolla uutta rengasta, mutta kaikki tiimit ovat pitäneet Pirellin tarkasti kartalla ensi kauden autoistaan, että rengas istuisi niihin mahdollisimman hyvin.

– Teknisessä kokouksessa hyväksyimme kaikki, että toimitamme säännöllisesti Pirellille informaatiota FIA:n kautta. Olemme lähettäneet jo nyt heille useita asiakirjoja ja saaneet takaisin dataa, jonka olemme käyttäneet simulaattorissamme ja lähettäneet palautteen heille, kertoo Red Bullin pääinsinööri Paul Monaghan F1i.comille.

– Tällä tavalla pyrimme varmistamaan, ettei ensi kaudella tule renkaiden kanssa mitään isoja ikäviä yllätyksiä. Vaihdamme tietoja Pirellin kanssa vielä ainakin kaksi kertaa.

Vaikka kaikki tiimit eivät pääse testaamaan uusia renkaita, Pirelli toimittaa kaikille tismalleen saman informaation ja datan tasapuolisuuden nimissä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!