© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksella meni kerrankin hermot: ”Tallin virheiden on loputtava!”

Viilipyttymäinen Valtteri Bottas harvoin näyttää negatiivisia tunteitaan, mutta Span kilpailu sai suomalaisen Williams-kuljettajan sapen kiehumaan.

Force India ohitti MM-pisteissä Williamsin napattuaan Belgiasta sijat neljä ja viisi. Samaan aikaan Bottas oli kahdeksas ja tallikaveri Felipe Massa kymmenes.

Williams otti neljäntenä ajaneen Bottaksen varikolle täysin väärään aikaan juuri ennen kuin kilpailu keskeytettiin Kevin Magnussenin kolarin vuoksi. Se söi miestä.

– Minulle kerrottiin jälkikäteen, että tiimi oli varma punaisista lipuista, mutta otti minut silti sisään ennen niitä. Jos olisin pysynyt radalla, olisin säilyttänyt sijani, mutta talli ei uskaltanut ottaa riskiä, Bottas sanoi F1i.comille.

– Meidän on lopetettava tällaisten virheiden tekeminen! Muuten meillä ei ole mitään mahdollisuuksia haastaa Force Indiaa nelospaikasta, Bottas tulistui.

– Haluan vielä käydä tämän tarkasti läpi tiimin kanssa, on tämä iso pettymys. Menetimme valtavasti pisteitä sillä virheellä, jota ei olisi ollut pakko tehdä, Bottas sanoi.

– Päivä oli minulle vauhdin puolesta erittäin hyvä, mutta me tuhlasimme tänään loistavan mahdollisuuden.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!