Vuodesta 2014 asti F1 on jakanut kuljettajille rangaistuspisteitä sääntörikkeistä. Ne lisätään kuljettajan Superlisenssiin ja pahimmassa tapauksessa lisenssin voi menettää.

Pisteitä lasketaan aina kuluneen vuoden ajalta. Jos yhden kauden aikana tulee rangaistuksi kolme kertaa, ja vähintään kaksi niistä on selkeästi ajamiseen liittyviä sääntörikkeitä, saa 10 lähtöruudun rangaistuksen. Jos kuljettaja saa vuoden aikana 12 rangaistuspistettä, hänen Superlisenssinsä evätään yhden kilpailun ajaksi, minkä jälkeen pistesaldo nollautuu.

GP Update ynnäsi kuskien tilanteen juuri nyt. Kuluneen vuoden aikana Valtteri Bottas on kerännyt eniten rangaistuspisteitä, kuusi. Viidessä pisteessä ovat Kimi Räikkönen ja Daniil Kvjat.

Nico Rosberg, Esteban Gutierrez, Bottas ja Kvjat ovat ainoat kuljettajat, jotka ovat saaneet rangaistuspisteitä kahdesti tällä kaudella.

Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Sergio Pérez, Felipe Massa ja Jenson Button ovat puolestaan ne kuljettajat, joilla ei ole kuluneen vuoden ajalta yhtäkään rangaistuspistettä.