© Kuva: Getty Images

Sergio Perez: ”Olen onnekas, kun minulla on vaihtoehtoja”

Sergio Perez kertoo, että hänen urallaan seuraava siirto on se kaikkein tärkein. Se saattaa ratkaista, onko hänellä koskaan mahdollisuuksia maailmanmestariksi.

Perezillä on sopimus myös ensi kaudesta Force Indian kanssa, mutta hänen vahvojen sponsoriensa takia tallilla ei ole mahdolisuuksia pitää Pereziä väkisin, jos joku muu hänet haluaa.

Autosportin mukaan ainakin Renault ja Williams ovat tehneet jo Perezille tarjouksen ensi kaudesta, mutta on eri asia, tarttuuko hän niihin.

– Seuraava siirto on ehdottomasti tärkein urallani. En ole enää nuori tässä lajissa ja parin seuraavan vuoden aikana on ihan pakko päästä eteenpäin, Perez myöntää.

– Mietin nyt asioita paljon enemmän kuin koskaan ennen urallani. Sillä tavalla valmistaudun tulevaisuuteen.

– Haluan nauttia joka hetkestä, sillä F1-ura menee niin nopeasti. Jos saan joskus mahdollisuuden taistella mestaruudesta, hienoa. Jos en, voin tehdä vain parhaani niillä työkaluilla, mitä minulle annetaan.

Perez ei ole F1-sirkuksen nuorimmasta päästä, mutta aikaa toki vielä on.

– Tällä hetkellä nautin todella paljon ajamisesta ja kilpailemisesta. Olen nyt 26, joten edessä on toivottavasti vielä 10 hyvää ajovuotta F1:ssä.

– Toivon ja uskon, että tulevaisuuteni on selvä Span viikonlopun jälkeen. Aika monella kuljettajalla taitaa olla se tilanne, että he eivät tiedä, jatkuuko ura ensi kaudella. Onneksi minä en kuulu siihen joukkoon. Olen onnekas, kun minulla on vaihtoehtoja, Perez sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!