© Kuva: Getty Images

Sergio Perez: ”Force Indialla en voita koskaan maailmanmestaruutta”

Sergio Perez piipahti McLarenilla 2013, mutta sai lähteä kauden jälkeen. Perez muistelee uransa vaikeita aikoja.

– Tulin McLarenille huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Kun menin sinne, kaikki sanoivat, että he ovat tehneet maailman parhaan auton. Se kuulosti fantastiselta.

– Kun menimme Jerezin testeihin, Jenson Button oli heti nopein ja ajattelimme, että tästä tulisi loistava kausi.

– Mutta kaikki meni päin mäntyä. Autossa vaihdettiin jotakin melkein viikoittain, enkä sopeutunut siihen millään, Perez muistelee GP Updatella.

Kauden puoliväliin mennessä Lewis Hamiltonin korvaajaksi hankittu Perez oli kerännyt puolet tallikaverinsa Buttonin pisteistä. Moni alkoi kyseenalaistaa hänen paikkaansa tiimissä. Vaikka loppukaudesta pisteitä ropisikin, sai Perez lähteä Kevin Magnussenin tieltä.

– Se oli henkisesti erittäin hankalaa aikaa. Tuollaisista iskuista on hankala toipua, mutta elämä tuo aina eteen uusia polkuja. Olen vahva persoona ja pysyin keskittyneenä, vaikka olisi ollut helppo luovuttaa kokonaan siinä tilanteessa.

Perezin onneksi koitui Vijay Mallya, joka kiinnitti hänet Force Indialle 2014. Ja jo kolmannessa kilpailussaan Perez otti tiimin ensimmäisen podiumpaikan viiteen vuoteen sijoittumalla kolmanneksi Bahrainissa.

– Se antoi minulle nälkää ja itseluottamusta.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Perez on saanut todeta, että hänen unelmansa maailmanmestaruudesta ei toteudu Force Indialla, joka operoi kärkitiimeihin nähden aika pienillä resursseilla.

– Realistisesti sanottuna se tulee olemaan todella vaikeaa. Mutta mitä tahansa tapahtuukin, Force India on aina sydämessäni. Vijay Mallya pelasti urani, Perez sanoo.

Silti hän myöntää, että jatkossa on siirryttävä eteenpäin, jos haluaa jonakin päivänä mestariksi.

– Jos pääsen vielä uudelleen huipputiimiin, minulle on varmasti hyötyä siitä, että olen jo ollut sellaisessa. Silloin varmaan kukaan ei lupaa minulle sitä parasta autoa, mutta minun on tehtävä paljon töitä saadakseni siitä kaiken irti. Silloin voin todistaa olevani huippukuljettaja, Perez sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!