© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel avasi törmäystä Kimi Räikköseen: ”Kunnioitamme toisiamme”

Ferrari-kuljettajat Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen kolaroivat Belgian GP:n ensimmäisessä mutkassa kohtalokkain seurauksin.

Räikkönen sai hyvän lähdön ja ohitti jo toisesta ruudusta lähteneen Max Verstappenin, mutta nuorukainen ei suostunut antamaan sijoitustansa helpolla, ja hän kiihdytti sisäkautta ensimmäiseen mutkaan. Samaan aikaan Vettel tuli Räikkösen rinnalle, eikä mutkaan tultaessa tila riittänyt kolmelle autolle.

– Minä tuskin näin Kimiä, hän oli sokeassa kulmassa, ja Max vielä kauempana poissa näkyvistä. En usko, että se, mitä Max yritti, olisi onnistunut. Hän ei antanut Kimille tilaa liikkua sisäpuolelle, ja se esti heitä molempia ajamasta ykkösmutkasta normaalisti. Me kaikki osuimme, ja tämä oli huono asia minulle ja Kimille, Vettel avasi tilannetta Ferrarin nettisivuilla.

– Olisin tietysti antanut enemmän tilaa sisälle, mutta halusin ajaa mutkasta oikein ja yrittää kilpailla. Annoinkin tilaa Kimille, mutten kolmelle autolle, Vettel jatkoi.

Vettel ei hyväksynyt Verstappenin toimintaa.

– Olemme nähneet aiempina vuosina, että jos sukeltaa mutkaan aivan sisältä, rata loppuu ja joutuu menemään käytännössä suoraan. Edessä olevilla autoilla on etuoikeus, ja tämä hänen (Verstappen) pitää ymmärtää. Siinä mielessä hän ei voinut mitenkään selvitä mutkasta ilman osumaa, Vettel harmitteli.

Vettelin mukaan hänen ja Räikkösen välit ovat kunnossa, vaikka monet pitivätkin Vetteliä syyllisenä ensimmäisen mutkan kolariin.

– Mielestäni minun ja Kimin ei tarvitse muuttaa toimintatapojamme, kunnioitamme toisiamme ja on harmi, että samanväriset autot osuvat yhteen, Vettel sanoi

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!