© Kuva: Getty Images

Renault tekee kuljettajapäätöksensä syyskuussa – Valtteri Bottas mukana kuvioissa?

F1-talli Renault aikoo tehdä lopullisen päätöksen ensi kauden kuljettajistaan syyskuussa. Tallin ympärillä on liikkunut paljon erilaisia spekulaatioita ensi kauden kuljettajistaan.

– Meidän täytyy olla avoimin mielin kuljettajapaikkojen suhteen. Keskustelen tallin kanssa ja teemme päätöksen syyskuussa, Renault’n tallipäällikkö Fred Vasseur kertoi motorsport.comille.

Talliin on yhdistetty lukuisia kuljettajia ja yksi niistä on Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottas, joka on vielä ilman sopimusta ensi kaudesta. Renault on sanonut, että se haluaa rakentaa tallin tulevaisuuden vahvan kuljettajan ympärille.

– Kaikki on kiinni motivaatiosta ja johtajuudesta, jota kuljettajalta vaaditaan tiimin kanssa työskentelyssä. Meillä on lähes tuhat ihmistä töissä, joten tarvitsemme vahvaa johtajuutta, että saamme parhaan irti kaikista, Vasseur sanoi.

Renault’n nykykuljettajat Kevin Magnussen ja Jolyon Palmer ovat Vasseurin mukaan tehneet hyvää työtä. Huhuissa on puhuttu, että molemmat kuljettajat saisivat lähteä kauden jälkeen, mutta Vasseurin mukaan nykykuljettajat ovat varteenotettavia vaihtoehtoja ensi kaudelle.

– Rehellisesti sanottuna meidän täytyy ottaa huomioon myös se, että meidän nykyiset kuljettajat tekevät hyvää työtä. Jolyon on tulokas, joka kehittyy kokoajan. Kevin on luotettava ja tuonut myös pisteitä, Vasseur sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!