Yksi tämän F1-kauden puheenaiheista on ehdottamasti ollut ratojen reunat. Kanttikivien ylityksistä on tullut joillain radoilla rangaistuksia, mutta joillain radoilla tai mutkissa rangaistuksia ei ole jaettu.

FIA pyrkii saada lähiaikoina pysyvän ratkaisun kanttareiden ylityksiin ja ratojen reunoihin. Red Bull – pomo Christian Hornerin mielestä asiaan on vain kaksi mahdollista ratkaisua.

– Mielestäni sitä ei voi tehdä mutka kerrallaan. Jotain yksinkertaista toivoisin, Horner sanoi motorsport.comille.

Hornerin mukaan toinen vaihtoehto on hyvin yksinkertainen.

– Siellä on valkoinen raja, joka kiertää ympäri radan. Ja yksi erittäin yksinkertainen tapa on se, että jos kuljettajalla on neljä rengasta yli tuon rajan, olet ulkona. Muissa lajeissa se näyttää toimivan, on se pallo tai jalka tai mikä tahansa, Horner vertasi jalkapalloon.

Hornerin mukaan autoliitossa on haluttomuutta tehdä noin radikaalia päätöstä, joka on myös Hornerista ymmärrettävää. Selvennystä Horner silti kaipaisi.

– Ei voi olla yhtä sääntöä mutkaan yksi ja eri sääntöä mutkaan 17, muuten se on liian hämmentävää meille varikolla. Tämä asia ei ole minulle selvä ja se pitäisi selvittää. Jotain yksinkertaista tai sitten annetaan tehdä miten haluaa, Horner totesi.