© Kuva: Getty Images

Red Bull antaa kuskiensa taistella keskenään: ”Kunhan muistavat edustavansa 750 ihmisen tavoitteita ja työtä”

Red Bullilla odotetaan Mercedeksen lyömistä Spassa Max Verstappenin ajettua perjantain parhaimmat kierrosajat ennen tallikaveriaan Daniel Ricciardoa. Eroa Mercedes-kuski Nico Rosbergiin kertyi sekunti, joka oli toisten harjoitusten kuudes.

Tallipäällikkö Christian Horner myöntää, että heille on kuitenkin epätodennäköistä löytää itsensä kärjestä myös lauantain jälkeen. Hän kuitenkin sanoo, että olisi väärin puuttua asiaan, jos Daniel Ricciardo ja Max Verstappen ajaisivatkin sunnuntaina keskenään voitosta.

– Puhumme näistä asioista etukäteen. Juttelemme taktiikoista ja keksimme sääntöjä tiettyihin tilanteisiin, mutta kun kilpailu alkaa se kaikki unohtuu. Horner sanoi perjantai-iltana.

– Kuljettajamme ovat kuitenkin kilpailijoita. Jos olisimme niin onnekkaassa tilanteessa, että he taistelisivat keskenään voitosta niin puoli Hollantia on täällä katsomassa heitä. Vaikea uskoa, että Max ei silloin yrittäisi voittaa. Minusta se olisi väärin puuttua kilpailuun siinä tilanteessa.

Horner sanoo, että hän vaatii kuljettajiaan ainoastaan ajamaan järkevästi ja muistamaan mikä määrä kulisseissa on tehty työtä, jotta he pääsisivät ajamaan voitosta.

– Pyydämme kuljettajiamme vain jättämään toisilleen tarpeeksi tilaa. Jos he aikovat kilpailla toisiaan vastaan, on heidän ajettava reilusti ja muistettava, että he kantavat harteillaan 750 ihmisen tavoitteita ja työmäärää ajaessaan noilla autoilla. Kyse ei ole vain heistä, Horner muistuttaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!