© Kuva: Getty Images

Pirelli painaa ensi kauden rengastestejä raivolla: ”Olemme vasta ensimmäisellä askelmalla”

Pirelli tekee parhaillaan analyysejä Ferrarin ja Red Bullin tämän kuun rengastesteistä vuoden 2017 F1-renkailla.

Erityisesti downforcen määrää tutkitaan ensi testien jälkeen, sillä leveämpien renkaiden vuoksi sitä pitäisi syntyä enemmän.

– Fioranossa testattiin märällä radalla, Mugellossa kuivalla. Avainasia on ymmärtää, kuinka lähellä testidata on sitä ajatusta, mitä olemme ensi kaudeksi työstämässä. Näiden ensianalyysien jälkeen selkenee, onko suunta oikea vai olemmeko vielä kaukana halutusta, Pirellin moottoriurheilujohtaja Paul Hembery sanoo F1i.comilla.

– Olen tyytyväinen siihen, että nyt uudet renkaat saatiin autoihin ja niillä myös ajettiin melko paljon. Mutta tässä vaiheessa ei voi sanoa oikeastaan mitään muuta kuin että olemme pitkän ja intensiivisen prosessin alussa. Meillä on paljon hommia seuraavien 3-4 kuukauden aikana.

– Isoja yllätyksiä ei testeissä nähty. Oletamme, että downforcea tulee lisää 20-25 %, mutta jos huomaamme, että sitä ei synny riittävästi, on meidän pakko pohtia mistä on kyse.

– Siinä on melkoinen homma ja me painamme töitä rajusti, vaikka suurin osa ihmisistä viettää kesälomaa juuri nyt. Olemme pitkän kiipeämisen ensimmäisillä askelmalla, Hembery runoili.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!