Pirelli on kiistänyt väitteet siitä, että sen renkaat olisivat syypäitä siihen, että nykyisin F1:ssä ei juuri rankkasateessa ajeta.

Turvallisuusmääräykset ovat kiristyneet paljon, mikä on aiheuttanut kisojen keskeyttämisiä tai viivästymisiä sateen takia. Sebastian Vettel on sanonut, että kuljettajat eivät luota märällä kelillä nykyrenkaisiin ja Felipe Massa on samaa mieltä.

– Näillä renkailla suurin pelko ja ongelma on vesiliirtoon joutuminen, Massa kertoi UOL:lle.

Pirellin johtaja Mario Isola kiistää väitteet.

– Sadekelin renkaamme on suunniteltu tismalleen oikein märälle radalle. Näimmehän esimerkiksi USA:n GP:n aika-ajossa, että vesikelin renkaamme toimi erinomaisesti rankkasateessakin. Kilpailuja on keskeytetty lähinnä huonon näkyväisyyden takia, Isola sanoo.

Sauberin Felipe Nasr ei näe ongelmaa.

– Turvamarginaalit ovat nyt paljon suurempia kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi Britannian GP:ssä me kuljettajat olisimme halunneet jatkaa sateessa, mutta FIA päättää nämä asiat.

FIA päätti hiljattain, että jos turva-auto tulee jatkossa radalle, lähdetään uudelleen liikkeelle normaalisti lähtöruudukoista, kun rata on taas turvallinen.

– Kaikki tuntuvat olevan tuosta samaa mieltä. Tiedämme, etteivät monet kuljettajat pidä sadekelillä ajamisesta. Vesiliirron riski on olemassa ja meidän on otettava sellaiset huolenaiheet huomioon, sanoo F1:n kilpailujohtaja Charlie Whiting.