© Kuva: Getty Images

Pirelli ärähtää pikkutalleille: ”Saisivat olla kiitollisia Ferrarille, Red Bullille ja Mercedekselle”

Pirellin mielestä kahdeksan F1-tallin, jotka eivät ole mukana ensi kauden renkaiden testaamisessa, pitäisi olla ennemmin kiitollisia Mercedekselle, Ferrarille ja Red Bullille kuin kritisoida tilannetta.

Jotkut ovat sitä mieltä, että ”kolme isoa” tallia saavat Pirellin rengastesteistä etua tulevalle kaudelle. Esimerkiksi Williams on sanonut, että ensi kauden rengasseoksien valinnat kauden alussa pitäisi standardoida, jotta isot tallit eivät saisi etua testaamisestaan.

– Olen puhunut ihmisille, jotka ovat mukana testiohjelmassamme ja heillä kellään ei ole hajuakaan mitä me testaamme, Pirellin Paul Hembery puolustautuu Autosportille.

– Saatamme testata yhdellä autolla palapelin pientä palasta, ja toisella autolla toista pientä palasta. Mukana olevien tallien on siis mahdotonta ymmärtää mistä lopullinen tuote koostuu. Testeistä saavutetun edun määrä on täysin marginaalinen, Hembery selittää.

– Aiemmin olemme voineet testata kaikilla talleilla, koska autot ovat pysyneet muuttumattomina. Ensi kauden aeromuutokset ovat kuitenkin ongelma tänä vuonna. Jos ensi kaudelle olisi vaihdettu vain renkaat, voisimme testata useamman tallin kanssa.

– Meidän pitäisi siis olla kiitollisia. Muiden tallien tulisi olla kiitollisia kärkitalleille, koska he ottavat tämän vastuun. Samalla kun me laitamme testeihin taloudellisia investointeja, myös kärkitallit joutuvat laittamaan rahaa niihin.

– Niinpä mielestäni muiden tallien pitäisi olla kiitollisia kaikista muutoksista, jotka ovat mahdollisia kiitos isojen tallien avun, Hembery näpäyttää kritisoijia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!