F1-maailmassa yksi paljon puhuttanut asia tällä kaudella on ollut venäläiskuskin Daniil Kvjatin tilanne.

Kvjat aloitti kauden Red Bullilla, mutta hänet siirrettiin sisartalliin Toro Rossoon.

Siellä Kvjat on tarponut ongelmien keskellä ja tuoreimmat kommentit ovat viitanneet itseluottamuksen täydelliseen puutteeseen.

– Minun pitää vain saada asiat rullaamaan. Kun niin tapahtuu, kaikki on hyvin. Tällä hetkellä tämä ei ole nautinnollista aikaa, tämä ei ole helppoa, mutta se ei ole mikään tekosyy. Kaikilla on joskus vaikeaa. Mutta jos olet hyvä, tulet vaikeammista ajoista ulos. Jos et ole tarpeeksi hyvä, sitä vain kuolee. En tiedä mitä tarvitsen, Kvjat pyöritteli ennen kesätaukoa Sky Sporsin mukaan.

– Ehkä tarvitsen vain sen tuntuman takaisin autoon. Tällä hetkellä minulla ei ole sitä. Kun se tulee takaisin, kaiken pitäisi olla paremmin. En edes muista milloin viimeksi minulla oli hyvä tuntuma autosta, en tiedä, että mitä oikein tapahtuu. Jotenkin työskentely jää hyvin vajaaksi. Minun pitää tehdä töitä sen eteen, mutta kaikki ei ole niin helppoa. Ei ole helppo sanoa, että onko se yli- vai aliohjausta, se on kombinaatio eri asioista.

– On vaikeuksia tasapainon kanssa eri mutkissa, mikä taas johtaa itsleuottamuksen menettämiseen. Pitää vain ymmärtää ja käsitellä asia oikein. Olen ollut jo lähellä löytää ratkaisuja ja tulen jatkamaan työskentelyä niiden parissa. Ja tunnen niin, että niiden löytäminen ei ole niin kaukana, vaikka tällä hetkellä kaikki näyttääkin paperilla pahalta, Kvjat jatkoi pyörittelyä.

Summaus kuului myös.

– Ei ole vain tuntumaa, mutta sitten kun se on, tiedän, että tuolla ei ole monia kuskeja, jotka pystyvät päihittämään minut. Mutta kun sitä ei ole, minut on helppo päihittää. Näin se menee.

Päihittäminen saattaa kuitenkin maksaa nopeasti tallipaikan myös Toro Rossolla. Spekulaatioissa hänen tilalleen ollaan oltu nostamassa muun muassa Pierre Gaslyä, joka on erittäin lahjakas nimi Red Bullin junioriohjelmassa.

Vielä tallipaikka on Kvjatin hallussa, kun F1-sarja on kesätauolla. Sieltä eri tallit palaavat kahden viikon päästä, kun ohjelmassa on Span GP.