© Kuva: Getty Images

Mercedesten takana tapahtuu kaikessa hiljaisuudessa: ”Ajoi loistavasti”

Mercedesten ylivoimaa tällä F1-kaudella on turha kiistää. Nico Rosberg ja Lewis Hamilton ovat olleet omaa luokkaansa ja auto on toiminut moitteitta. Daniel Ricciardo, 27, on ollut Mercedes-kaksikon takana tällä kaudella todella vahva.

Tai oikeastaan Ricciardo ja Red Bull ovat palanneet samalle tasolle kuin vuonna 2014. Silloin aussikuljettaja sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi juuri Mercedes-kaksikon taakse.

Belgian GP:ssä Ricciardon suoritus jäi jopa varjoon tallikaveri Max Verstappenin toilailujen takia. Ricciardo oli toinen lähdettyään viidennestä ruudusta, ja sai ansaitusti kehut tallipäälliköltään Christian Hornerilta.

– Hän ajoi loistavasti. Mielestäni hän hallitsi renkaat hyvin ja vauhti oli hyvää. Hän teki erinomaisia päätöksiä, Horner ylisti.

Ricciardo on ollut yksi tasaisimmista kuljettajista tällä kaudella ajettuaan eniten kilometrejä. Red Bull -kuski ei ole joutunut keskeyttämään kertaakaan tällä kaudella.

Belgiassa Ricciardo repi eroa Ferrari-kuljettajiin taas lisää. Ero neljäntenä olevaan Sebastian Vetteliin on 23 pistettä ja Kimi Räikköseen 27 pistettä. Ricciardo on tällä hetkellä vahvasti kiinni MM-sarjan kolmannessa sijassa.

– Harmittavasti Nico Rosberg oli vielä hieman nopeampi, mutta se oli silti hieno esitys Danielilta, Horner kehui.

Tällä hetkellä Ricciardo on Mercedesten ykköshaastaja, jos katsoo viimeisten kilpailujen tuloksia. Belgian GP:n palkintopallisijoitus oli aussille jo kolmas peräkkäinen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!