Mercedeksen kausi on sujunut hienosti. Talli on voittanut yhtä kilpailua lukuun ottamatta kaikki kauden GP:t. Mercedes on näillä näkymin ottamassa valmistajien mestaruuden ja jompi kumpi tallin kuljettajista juhlii kauden päätteeksi maailmanmestaruutta.

Draamaa ei silti ole puuttunut. Mercedes-kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton eivät ole ylimpiä ystävyksiä, ja sen lisäksi miehet ovat kolaroineet kohtalokkaasti Espanjassa ja Itävallassa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, ettei toimiminen huippukuskien kanssa ole aina helppoa.

– Riitapukareita ja kilpailijoita ei ole aina helppo johtaa. Me hyväksymme sen ja tiedostamme sen faktan, että se muodostuu siitä, kun on kaksi huippukuljettajaa ajaa samoilla varusteilla ja samoilla mahdollisuuksilla, Wolff kertoi motorsport.comille.

– Minun mielipiteeni on selvä. Mieluiten välttäisin sellaisen ja välttäisin otsikot voittaen silti kilpailuja, mutta kai me olemme viihdealalla, Wolff jatkoi.

Wolffin mukaan Mercedes on tällä kaudella ollut omaa luokkaansa, jonka seurauksena kilpailu on ollut tallikaverusten välillä kovaa.

– Jos tallikaverit lähtevät kilpailuun aina samasta rivistä, ja se sattuu olemaan ensimmäinen rivi, ja taistellaan voitosta ja mestaruudesta, välillä voi läikkyä yli, Wolff muistutti.

Wolffin mukaan tilanne voi olla toinen ensi kaudella, jos muut tallit kurovat eroa Mercedekseen kiinni. Silloin kamppailu voidaan käydä jopa kuuden kuljettajan välillä.

– Joten se on ihan kiva ongelma, mutta joskus tietty rasittava, Wolff päätti.