© Kuva: Getty Images

Mercedes möynsi: ”Normaalitilanteessa emme olisi pystyneet tähän”

Mercedes näytti Belgiassa mahtinsa, kun Nico Rosberg ajoi paalulta ylivoimaiseen voittoon ja Lewis Hamilton kampesi 21. lähtöruudusta palkintopallille ollen kolmas.

Mercedeksellä oltiin todella tyytyväisiä lopputulokseen. Varsinkin Hamiltonin nousu yllätti täysin koko tallin.

– Emme olisi ikinä ennustaneet palkintopallisijoitusta Lewisille. Vaikka ihmiset luulevatkin, että meillä on valtava etu suorituskyvyssä, niin ei se ole niin suuri kuin ajatellaan, Mercedeksen tekninen johtaja Paddy Lowe kertoi motorsport.comille.

Lowen mukaan ero Ferrariin ja Red Bulliin ei ole niin suuri. Hamiltonilla kävi myös tuuria nousussaan, sillä Ferrarit ja Red Bull -kuljettaja Max Verstappen kolaroivat heti kisan ensimmäisessä mutkassa (lue uutinen), mikä pudotti heidät ulos kärkikahinoista.

Sen lisäksi kisassa nähtiin vielä uusintalähtö, joka tasoitti eroja entisestään.

– Normaalitilanteessa emme olisi koskaan pystyneet lyömään Ferraria ja Red Bullia koko joukon hänniltä. Fakta on se, että Ferrarien ja Verstappenin puuttuminen yhtälöstä auttoi Lewisiä nousemaan palkintopallille, Lowe myönsi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!