© Kuva: Getty Images

Mercedeksellä herätellään muita: ”On aika alkaa kauden 2020 moottorisääntöjen tutkiminen”

Monet F1-tallit lyövät juuri tällä hetkellä kaikkia muniaan koriin ensi kauden autojen ja sääntöjen suhteen. Mercedeksen Paddy Lowe sen sijaan kertoo, että nyt olisi aika alkaa pohtia myös kauden 2020 moottorisääntöjä.

V6 turbojen aika päättyy 2020 ja Lowe haluaa, että formulaväki alkaisi jo nyt katsoa tuon ajan toiselle puolelle.

– On iso ja tärkeä kysymys, millaiset moottorit silloin tulevat. Asiasta olisi alettava keskustella pikimmiten. Samalla on kysyttävä, kuinka tulemme määrittelemään seuraavat moottori paitsi kilpakäytössä myös katuautoissa. Teemmekö edes niin, vai lähdemmekö kokonaan omille poluillemme vain urheilun ehdoilla, Lowe miettii ESPN:llä.

Yksi iso asia on Lowen mielestä moottorien ääni.

– Tulevaisuuden katuautot tulevat olemaan lähes äänettömiä, kun me taas haluamme meteliä radoille. Vai haluammeko? Näistä on keskusteltava ja debatin tulisi alkaa juuri nyt.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!