© Kuva: Getty Images

McLaren halusi Kimi Räikkösen!

Heikki Kovalainen kirjoittaa McLarenin nettisivuilla ajastaan tiimissä vuosina 2008-2009. Kovalainen paljastaa, että McLaren halusi Kimi Räikkösen vuonna 2010.

Kovalaiselle ei löytynyt ajopaikkaa enää 2010 McLarenilta, joten hän siirtyi Lotukselle. McLarenin pomo Martin Whitmarsh kuitenkin neuvotteli myös Kovalaisen kanssa.

– Hän sanoi jo hyvin aikaisin, että he etsivät uutta kuljettajaa. He tarkkailivat Kimi Räikköstä ja Jenson Buttonia. Minä olin kolmosvaihtoehto, jos kumpikaan noista kahdesta ei tulisi, Kovalainen muistelee.

– Vähitellen kävi selväksi, että Kimi ei olisi tulossa, joten Jenson oli ainoa vaihtoehto. Olin kiitospäivän aikoihin Yhdysvalloissa, kun Martin soitti minulle ja kertoi, että he olivat tehneet sopimuksen Jensonin kanssa.

– Kun McLarenin kaltaisessa tallissa asiat eivät mene hyvin, niitä muutetaan. He opettivat minulle paljon. Minusta tuli noiden kahden vuoden aikana parempi kuljettaja, mutta menetin hieman itseluottamustani vuoden 2009 toisella puoliskolla.

– Minusta tuntui, että oli parempi ottaa yksi askel taakse. Siksi siirryin muualle. Tarvitsin aikaa, jotta saatoin rakentaa jotakin uutta, Kovalainen kertoo.

Kovalainen ajoi McLarenin jälkeen Lotuksella ja Caterhamilla kaudet 2010-2012 sekä kaksi kisaa Lotuksella vielä 2013.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!