© Kuva: Getty Images

Max Verstappen vastaa haastattelussa arvostelijoiden kritiikkiin: ”Se näyttää helpommalta kuin oikeasti on”

Max Verstappen käy Chris Medlandin haastattelussa läpi tähän astista uraansa F1-kuljettajana, sen sisältämää menestystä ja tulevaisuuttaan autourheilun kuninkuusluokassa. Haastattelussa puheeksi nousee myös Verstappeniin ja koko F1:siin kohdistunut kritiikki.

Jotkut asiantuntijat väittävät, että F1:set ovat muuttuneet liian helpoksi, jos teini-ikäinen voi hypätä autoon ja olla heti kilpailukykyinen. Verstappen myöntää, että hän on itsekin ihmeissään siitä miten hyvin hänen uransa on alkanut. Hän kuitenkin sanoo, että negatiiviset kommentit aliarvioivat sitä kuinka paljon hän on tehnyt töitä päästäkseen sinne missä nyt on.

– On hyvin erilaista luoda odotuksia. Totta kai sinuun kohdistuu erilaisia odotuksia sieltä täältä ja ne tuntuvat sinusta kaikki todella kovilta. Se oli sama kun saavuin Hockenheimiin 2014 ja katsoin autoja. Mietin silloin itsekseni ”Voi luoja, miten ihmeessä minun pitäisi ajaa noilla?”. Mutta sitten kyn hyppäät autoon luonnolliset vaistosi ottavat vallan, ja tiedät miten autoa pitää ajaa, Verstappen sanoo.

– Mutta totta kai, jos katsot autoja ja miten myöhään ne jarrutavat ihmettelet miten ihmeessä he tekevät sen. Sitten kun istut itse autoon niin kasvat siihen. Sitten jossain kohtaa opit tekemään sen oikein ja se näyttää helpolta, mutta siihen sisältyy paljon työtä ja stressiä.

– Se näyttää helpommalta kuin oikeasti on, sillä teen edelleen kovasti töitä kaiken eteen saavuttaakseni noita asioita. Joskus yllätän itsenikin, mutta se on hyvä juttu ja toivottavasti pystymme jatkamaan samaan malliin, Verstappen kuittaa arvostelijoille.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!