© Kuva: Getty Images

Lisäjännitystä ensi kaudelle? – Pirellillä ei hajuakaan miten kauan uudet renkaat kestävät

Pirellillä ei olla varmoja kuinka monta pysähdystä ensi kaudella tarvitaan. Pirelli tuo ensi kaudelle kokonaan uudet renkaat, jotka heikkenevät hitaammin ja näin kuljettajat voivat ajaa pidempään säästelemättä.

Tällä hetkellä rengastoimittaja tähtää kilpailussa 2-3 pysähdykseen, mutta asia saattaa muuttua ensi kaudeksi Pirellin tuodessa renkaat, jotka kestävät paremmin kuumenemista. Teoriassa renkaiden tulisi siis kestää pidempään kuin aiemmin.

Pirelliltä kuitenkin sanotaan, että on liian aikaista sanoa kuinka kauan renkaat todellisuudessa tulevat kestämään, koska autot tulevat muuttumaan myös paljon. Autoihin tulee ensi kaudelle leveämmät etu- ja takasiivet, isommat diffuusorit, sekä yleisesti leveämpi kori.

– Meillä on ensi vuonna hieman erilainen lähestymistapa. Meiltä odotetaan renkaita, jotka eivät ole niin herkkiä lämmön suhteen, joka tarkoittaa niiden käyttöikkunan olevan leveämpi, Pirellin Paul Hembery sanoi Grand Prix Timesille.

– Nyt on vielä liian aikaista sanoa kuinka monta pysähdystä ensi kaudella tarvitaan. Se selviää myöhemmin.

Vaikka Pirelli on kehityksestään koko ajan tiiviisti yhteydessä talleihin, voivat nykyiset säännöt aiheuttaa ongelmia. Nykysäännöissä jokainen kuljettaja saa itse valita kisaviikonloppuun rengasseostensa määrän. Ensi kaudella monet kuljettajat eivät ole vielä edes päässeet kokeilemaan uusia renkaita, kun seokset pitäisi jo valita ensimmäisiin kilpailuihin.

Hembery haluaa pitää kiinni nykyisestä säännöstä, koska se on luonut eroja kuljettajien taktiikoihin. Hän kuitekin sanoo, että Pirellin on ehkä määrättävä seokset ensimmäisiin kilpailuihin ongelmien välttämiseksi.

– Nykyinen sääntö on luonut paljon eroja strategioihin. Se on otettu lämpimästi vastaan tallien ja fanien toimesta, joten pidämme siitä kiinni myös kaudella 2017. Liikkeellä on kuitenkin paljon keskustelua tästä asiasta. Saatamme määrätä kaikille talleille samat seokset ensimmäisiin kilpailuihin, koska monet heistä eivät ole päässeet edes testaamaan renkaita, kun päätös pitäisi jo tehdä, Hembery sanoo.

– Kuten ennenkin, kaikki tällaiset päätökset tullaan tekemään yhteyistyössä tallien ja FIA:n kanssa, jotta ratkaisu on varmasti sellainen johon kaikki ovat tyytyväisiä.

 

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!