© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonin jatkuva pomppiminen kerännyt kritiikkiä – ”Olen ollut suorastaan uupunut”

F1-sarjassa kesätauolle lähdettäessä brittikuski Lewis Hamilton oli ehtinyt nousta ykköspaikalle vaikean alun jälkeen.

Hamilton kiri kesää kohti mentäessä tallikaverinsa Nico Rosbergin etumatkan ja on nyt jo 19 pisteen karkumatkalla.

Loman aikana Hamilton on keskittynyt siihen, mitä hän on tehnyt oikeastaan koko kauden ajan. Matkustamiseen.

Toki aivan ensimmäistä kertaa Hamilton ei kesäänsä näin vietä, sillä esimerkiksi viime vuonna hän vietti omien sanojensa mukaan ”parhaan tauon mitä on koskaan pitänyt”, kun hän vietti aikaa Karibialla ja Pohjois-Amerikassa.

– Tykkään olla kiireinen. Toki tässä on ollut jotain taukoja, joiden jälkeen olen ollut suorastaan uupunut, kun olen harjoitellut ja tehnyt liian paljon eri asioita. Mutta yleisesti nämä tauot menevät aika nopeasti, Hamilton sanoi Skyn mukaan.

– Edellinen oli vain niin mahtava, koska olin hyvien ihmisten ympärillä. Pystyin harjoittelemaan, mutta se ei ollut se kaikista tärkein prioriteetti. Yritin vain nauttia, olin sitten missä tahansa.

– Sen jälkeen olin innoissani, kun tulin takaisin. Sitä yrittää joka vuosi tehdä vähän eri asioita, sitä haluaa nähdä maailmaa, mutta samalla sitä ei halua menettää focusta siihen isoimpaan tavoitteeseen, eli siihen, että voittaa mestaruuden.

Kesäloman jälkeen kahden viimeisimmän kauden jälkeen Hamilton on ollut tiukassa iskussa, vaikka jatkuva matkustelu ja eri paikoissa vierailu on herättänyt ihmetystä ja kritiikkiä.

2014 Hamilton voitti kuusi viimeisistä kahdeksasta kilpailusta ja nappasi maailmanmestaruuden Abu Dhabissa.

Viime vuonna 31-vuotias Hamilton voitti viisi kisaa kesätauon jälkeisistä kuudesta ja varmisti kuljettajien mestaruuden jo ajoissa, USA:n puolella Austinissa.

Ja nyt asetelmat ovat jälleen hyvät. Mercedeksellä on ylivoimaisen vahva auto ja Hamilton on päässyt karkuun pistetaulukossa.

– Viime vuonna, täytettyäni 30, vietin oikeasti ensimmäistä hyvää vuotta parhaista vuosistani. Eivätkö kaikki sano niin? Oikeasti kolmikymppiset ja sen jälkeinen aika on ollut parasta ja olen nauttinut tästä erittäin paljon. Ehkä se on osittain sitä, että olen kypsynyt ja tiedän, mitä oikeasti haluan.

F1-sarja palaa kesätauolta kahden viikon kuluttua, kun ohjelmassa on Span viikonloppu.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!