© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton ei näe Ferraria enää uhkana: ”He katoavat kilpailun aikana”

Lewis Hamilton sanoo, että tällä hetkellä suurin yksittäinen uhka Mercedekselle on Red Bull.

Red Bull, joka on viime aikoina kiivennyt tuloslistalla ylöspäin kiitos Max Verstappenin ja Daniel Ricciardon, on F1:siin liityttyään kerännyt ennätysmäärän palkintopallisijoituksia.

Hamilton on nyt nähnyt Red Bullin nousun, ja sanoo heidän olevan tällä hetkellä isompi uhka Mercedekselle kuin Ferrari.

– Daniel on ajanut todella hyvin ja Max myös. Eikä se ei johdu pelkästään heistä, vaan koko tiimi on ollut loistava, Hamilton tunnustaa.

– Heillä on todella, todella kova tiimi. Mielestäni he ovat parantaneet huimasti moottorin suorituskyvyn kanssa, mutta heillä on myös uskomaton downforce. En tiedä minkä takia he ottavat meitä enemmän kiinni kuin muut, mutta he näyttävät todella kovilta.

Hamilton näyttää huomanneen, että Mercedeksen ja Ferrarin keskeinen dominointi on kääntynyt Red Bullin eduksi. Nyt Mercedeksen täytyykin muuttaa puolustustaan Red Bullia vastaavaksi.

– Ferrari näytti vahvalta jossain kohtaa viikonloppuja, mutta sitten he katosivat kilpailun aikana, Hamilton ihmettelee.

– Olen tietoinen, että tulee yksi kilpailu missä minun täytyy aloittaa kauempaa takaa, enkä tiedä kuinka paljon pystyn ajamaan kiinni. En tiedä kuinka paljon joudun kärsimään, Hamilton sanoo viitaten tulevaan ranagistukseen, jonka hän joutuu ottamaan ylimääräisten moottorikomponenttien vaihdosta johtuen.

– Nyt kun Red Bull on parantanut vauhtiaan on vaikeaa päästä heidän ohitsensa. Voi olla vaikeaa päästä edes viiden parhaan joukkoon, Hamilton päättää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!