© Kuva: Getty Images

Kuva: Mark Webber puhuttaneesta aussituuletuksesta: ”Se ei ollut kovin mukavaa”

Daniel Ricciardo ajoi Belgian GP:ssä jälleen palkintopallille ollen toinen. Ricciardo jatkoi australialaista perinnettä, jossa kuohujuoma juodaan kengästä, mutta tällä kertaa maistajana sai luvan olla podiumhaastatteluja tekemään tullut entinen F1-kuski Mark Webber.

Ricciardo teki Saksan GP:n palkintopallilla saman tuuletuksen, jonka nimeksi on englannin kielessä vakiintunut ”shoey”. Webber ei ollut aivan yhtä innoissaan tuuletuksesta kuin maamiehensä Ricciardo.

– Se ei ollut kovin mukavaa. Tiesin kyllä, kun Daniel oli siellä, että joutuisin ehkä tekemään ”shoeyn”, Webber kertoi motorsport.comin mukaan.

Tuuletuksesta on tullut australialaisten moottoriurheilijoiden oma juttu. Ennen Ricciardoa saman tuuletuksen ovat tehneet Ryal Harris, V8 Ute -mestari sekä V8 Supercars -tähti David Reynolds. Suuren yleisön tietoisuuteen tuuletuksen toi ratamoottoripyöräilijä Jack Miller.

Perinne jatkui nyt siis Webberin myötä, kun hän sattui osumaan palkintopalliosuuden haastattelijaksi Ricciardon kanssa.

– Se ei maistunut hyvältä, mutta lopulta se oli ihan hauskaa. Daniel oli niin fiiliksissä ja täynnä adrenaliinia, että halusin olla fiiliksessä mukana hänen kanssaan, Webber lausui.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!